Τραχανάς λαχανικών σαν χορτόσουπα!

Το να μοιράζεσαι είναι χαρά! Μοιραστείτε την συνταγή!

Αυτή την ιδέα τη σκέφτηκα καιρό τώρα, τη μέρα που δοκίμασα χορτόσουπα που μου έφερε η φίλη μου Σοφία! Κατά την ίδια λογική λοιπόν θα μπορούσα να φτιάξω τραχανά λαχανικών που θα έχει τη γεύση της αγαπημένης μου χορτόσουπας!!!!!!!!! Άσε που έχω την εντύπωση ότι αυτός ο τραχανάς θα είναι τόσο επιτυχημένος που θα μαγειρεύεται και με κοτόπουλο και με μοσχάρι!!!!!! Και φυσικά μόνος του θα είναι και νηστίσιμος!!!!!!!! Ότι πρέπει για όσους κρατάνε τις νηστείες όλες τις ημέρες!!!!!!! Για σας δουλεύω φίλοι μου χαχαχαχαχαχα!!! Ο νους εργάστηκε και γέννησε την ιδέα, μένει να εργαστεί και το σώμα και να δέσει όλα τα υλικά μαζί για να βγει αυτός ο υπέροχος τραχανάς χορτόσουπα!!!!! Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη γιατί είμαι σίγουρη ότι θα γίνει υπέροχος!!!!!  Στην φωτογραφία που δημοσιεύω γράφω ότι χρειάζεται για να τον φτιάξουμε!!!  Δεν αναφέρω  το αλάτι το οποίο θα πάει αναλογικά με τα κιλά του αλευριού που θα σηκώσει ο τραχανάς μας! Για κάθε κιλό αλεύρι λοιπόν θα βάλουμε 1 κ.γλ αλάτι. Βέβαια μπορούμε να υπολογίσουμε το αλάτι από πριν. Πόση ποσότητα θα μας βγουν τα πολτοποιημένα μας λαχανικά; 2 λίτρα πχ; θα βάλουμε 3 κ.γλ αλάτι!!! Ούτως ή άλλως το αλάτι μπορεί κανείς να το προσθέσει και στο πιάτο του αν μας γίνει λίγο ανάλατος!
Εύχομαι να τον φτιάξετε κι εσείς!!!! Και να μου πείτε τις εντυπώσεις σας!!!!
Θέλω να αναφέρω ότι οι συγκεκριμένες ποσότητες μου τράβηξαν 7 κιλά αλεύρι!!! Οπότε για λιγότερη ποσότητα θα χρησιμοποιήσετε και μικρότερες ποσότητες υλικών!!!!

Όπως μπορείτε να δείτε στην επόμενη εικόνα, δεν τον μπούκιασα και δεν τον έτριψα στο κόσκινο!!!! Μετά την παρότρυνση διαδικτυακής φίλης ότι γίνεται τέλειος με λίγο αλευράκι στο multi ή σε μεγαλύτερο επεξεργαστή τροφίμων με μαχαίρια, το δοκίμασα και πραγματικά βγήκε πολύ καλός κι έτοιμος για άπλωμα χωρίς περιττό μπούκιασμα και τρίψιμο στο χέρι με το κόσκινο. Βέβαια στην περίπτωση που δεν θα έχουμε ρεύμα….. λέω τώρα….. το κόσκινο θα μας σώσει!!!!
Να σημειώσω επίσης ότι ο τραχανάς αυτός στέγνωσε μέσα στο σπίτι, οπότε ο χρόνος στεγνώματος που σας λέω είναι για μέσα στο σπίτι…. Αν έχετε τη δυνατότητα να τον απλώσετε έξω φυσικά και θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα!!!

 

 

Ακολουθήστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το να μοιράζεσαι είναι χαρά! Μοιραστείτε την συνταγή!

Κατηγοριες

Αφήστε το σχόλιό σας!

error: Content is protected !!