Μπαχαρικά και αρωματικά φυτά

Το να μοιράζεσαι είναι χαρά! Μοιραστείτε την συνταγή!

Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα εκτός από το άρωμά τους στα φαγητά και τα γλυκά μας, δίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει!!!! Τα μπαχαρικά μας κάνουν καλό! Δεν παχαίνουν!!! Επιβάλλονται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μας!
Είναι απαραίτητο όμως να μάθουμε και να τα συνδυάζουμε μεταξύ τους έτσι ώστε να αναδεικνύεται το άρωμά τους και να επωφελούμαστε στο έπακρο από τις θεραπευτικές και ωφέλιμες ιδιότητές τους! 

Η φωτογραφία που χρησιμοποίησα είναι από τη σελίδα select-salmon.gr

 

Παραδείγματος χάριν, ποτέ δεν πρέπει να συνδυάσουμε μαζί δύο δυνατά μπαχαρικά όπως κανέλα και ρίγανη. Ένα από τα δύο αυτά πρέπει να υπερισχύει. Με λίγα λόγια, μπορούμε να προσθέσουμε και τα δύο εκεί όπου είναι χρειαζούμενα, π.χ. κιμάς, κρέας, αλλά θα πρέπει ή να βάλουμε πολλή ρίγανη και ελάχιστη κανέλα ή το αντίθετο!
Η ρίγανη ας πούμε, δεν ταιριάζει με τα περισσότερα φαγητά που έχουν βάση τα λαχανικά.
Φασολάκια με ρίγανη;;; Μέγα λάθος! Κολοκυθάκια με ρίγανη;;;; Μελιτζάνες με ρίγανη;;; Αυτά τα λάθη καλό θα ήταν να τα αποφύγουμε! Κάποια μπαχαρικά και αρωματικά βότανα λοιπόν, πάνε πακέτο με συγκεκριμένες τροφές! Η ρίγανη παντρεύεται με τα κρεατικά και αυτός ο γάμος είναι εύγευστος και πολυετής!
Η κανέλα τώρα, είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση!!! Ταιριάζει και στα φαγητά αλλά και στα γλυκά! Η κανέλα δένει ευχάριστα με το κοκκινιστό κρέας και το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το κρεμμύδι! Ο κιμάς για την μακαρονάδα επίσης γίνεται πολύ εύγευστος με ένα ξυλάκι κανέλας! Στα γλυκά δεν θα αναφερθώ! Την γνωρίζουμε όλοι τη χρήση της!!!
Το κύμινο, είναι πραγματικά θεραπευτικό!!!! Κάνει θαύματα και είναι απαραίτητο στη διατροφή μας!!!!
Το φασκόμηλο, εκτός του ροφήματος που πίνει η πλειοψηφία των ανθρώπων, μπορεί κάλλιστα να προστεθεί και σαν μυρωδικό βότανο σε φαγητά που έχουν δυόσμο!!! Μπορεί το άρωμά του να μην γίνεται αντιληπτό, οι πολλές ιδιότητές του όμως εισχωρούν στον οργανισμό μας τρώγοντας!
Με λίγα λόγια, πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα αρώματα ανάλογα με τα υλικά μας και τις γεύσεις που θέλουμε να πετύχουμε.
Καλό είναι να έχουμε αν είναι δυνατόν, φρέσκα αρωματικά σε γλάστρες στο σπίτι μας. Φρέσκια ρίγανη! Είναι πολύ πιο ελαφριά η μυρωδιά της και ταιριάζει σε πολύ περισσότερα φαγητά! Φρέσκο δενδρολίβανο! Ιδιαίτερο άρωμα! Ταιριάζει πολύ με το ψάρι! Θεραπευτικές ιδιότητες πολλές! Φρέσκος δυόσμος! Φρέσκο θυμάρι!!!! Όλα αυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν σε γλάστρες στο μπαλκόνι μας, αν δεν διαθέτουμε εξωτερικό χώρο!
Κάντε λοιπόν την έρευνά σας για τα μπαχαρικά και αρωματικά φυτά πριν μαγειρέψετε!!! Είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε το διαδίκτυο!!! Με ένα κλικ έχουμε τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στο χώρο μας!
Η επιτυχία στη μαγειρική, είναι θέμα διάθεσης! Μεράκι για να φτιάξουμε κάτι γευστικό!!! Μην βαριέστε!!!  Η μαγειρική είναι δημιουργία! Είναι χαρά! Είναι πραγματικά γνώση χημείας! Στη χημεία δεν μπορείς να ενώσεις στοιχεία που είναι αντίθετα!!!

Ακολουθήστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το να μοιράζεσαι είναι χαρά! Μοιραστείτε την συνταγή!

Κατηγοριες

Αφήστε το σχόλιό σας!

error: Content is protected !!