Συμβουλή της ημέρας: Καυτερή πιπεριά

Το να μοιράζεσαι είναι χαρά! Μοιραστείτε την συνταγή!

Πολλά τα οφέλη της αλλά λίγοι μπορούν να την απολαύσουν! Η κάψα της δεν αντέχεται! Θα σας πω όμως το κόλπο για να τρώτε καυτερές πιπεριές πιο άνετα! και η κάψα να γίνεται μικρότερη!
Μαζί με το κομμάτι καυτερής θα φάτε και τυρί ή γιαούρτι δηλαδή γαλακτοκομικό! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Όλοι μου λέγανε χρόνια τώρα αν καιγόμουν από πιπεριά να φάω ψωμί, να πιώ νερό και πολλά άλλα! Κανείς δεν μου είπε ποτέ να φάω τυρί!!!!!!!!!!!
Και όμως η ελιά είναι το αντίδοτο την κάψα της πιπεριάς!!!!!!!!! και το ανακάλυψα τυχαία όταν μαζί με την καυτερή έφαγα και τυρί!
Επίσης ανακάλυψα ότι την κάψα της πιπεριάς την μειώνουν πολύ οι ελιές!. 

Η καυτερή πιπεριά είναι πλούσια σε ένα συστατικό, χημική ένωση, που ονομάζεται Capsaicinoids, στην οποία οφείλει την καυτερή γεύση.
Το Capsaicinoids έχει μια πολύ μοναδική ικανότητα να ανεβάσει το μεταβολισμό, την καύση των θερμίδων και τελικά να βοηθήσει στην μείωση του λίπους στο σώμα.

Η καυτερή πιπεριά είναι επίσης πλούσια σε Καροτίνη, Λουτεΐνη, Βιταμίνη Α, Βιταμίνη C, Καψανθίνη, Καψορουμπίνη, και σε προβιταμίνες Ε, P, B1, B2, B3.
Οι μελέτες που πραγματοποιούνται τα τελευταίων 30 ετών σε ανθρώπους και ζώα, συμβουλεύουν ότι η καυτερή πιπεριά είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει στην διαχείρισης του βάρους.

Εκτός από τις εξαιρετικές ιδιότητες στην μείωση του λίπους η καυτερή πιπεριά έχει και πολλές άλλες ιδιότητες. Μερικά από αυτά είναι:

Η καυτερή πιπεριά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βοηθάει στην ενίσχυση και δημιουργία των μυών.
Η καυτερή πιπεριά  κρατά τις βλεννώδεις μεμβράνες, το δέρμα και τα μάτια υγιείς.
Η καυτερή πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει τις μολύνσεις.
Βοηθάει στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης LDL, βελτιώνοντας την  καρδιαγγειακή υγεία  μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.
Η καυτερή πιπεριά περιέχει μερικά άριστα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα και τους ιστούς.
Έχει τις άριστες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Είναι καλή για τη αντιμετώπιση των κρυολογημάτων και του πυρετού.
Διεγείρει τα χωνευτικά ένζυμα κάνοντας να δουλεύουν καλύτερα, βελτιώνοντας την πέψη.
Χαμηλώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Η καυτερή πιπεριά βοηθάει στην απελευθέρωση της ενδορφίνης, μια χημική ένωση αρμόδια για την ανακούφιση του σώματος από τον πόνο.

Ακολουθήστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το να μοιράζεσαι είναι χαρά! Μοιραστείτε την συνταγή!

Κατηγοριες

Αφήστε το σχόλιό σας!

error: Content is protected !!