Ψωμί νιφάδα χιονιού

Το να μοιράζεσαι είναι χαρά! Μοιραστείτε την συνταγή!

Όποιος έχει μεράκι και λατρεύει τις ζύμες και το ψωμί, μπορεί να φτιάξει αυτό το αριστούργημα! Δεν είναι μονάχα όμορφο…. είναι και πεντανόστιμο!!! Φτιάξτε το!!! Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Υλικά: 

 • 600 γρ. αλεύρι
 • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 • 1 κ.γλ ζάχαρη
 • 2 κ.γλ. αλάτι
 • 5 κ.σ. λάδι
 • 1 κ.γλ. ξίδι
 • 250 ml χλιαρό γάλα
 • 50 ml χλιαρό νερό
 • 100 γρ. μαλακή μαργαρίνη
 • 1 αυγό για επάλειψη
 • 1+1/2 κ.σ. βούτυρο σε λεπτά φετάκια

  όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Θα χρησιμοποιήσω τις φωτογραφίες όλης της διαδικασίας από την ιστοσελίδα στην οποία είδα τη συνταγή αυτή και μετά την έκανα κι εγώ. Η πιο πάνω φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος είναι δική μου. Το ιστολόγιο που είδα τη συνταγή είναι αυτό Ψωμί “νιφάδες”

Έχουμε ζυμώσει όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη, το βούτυρο και το αυγό και έχουμε κάνει μια μπάλα τη ζύμη μας την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει την κόβουμε σε 4 μπάλες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Κάθε μπάλα την ανοίγουμε σε κυκλικό σχήμα, την αφήνουμε 1-2 λεπτά και μετά ανοίγει ευκολότερα. Θέλουμε πάχος κάθε φύλλου μισό εκατοστό.

Απλώνουμε το 1/3 της μαργαρίνη πάνω στο πρώτο φύλλο και βάζουμε το δεύτερο, το βουτυρώνουμε κι αυτό με τον ίδιο τρόπο,

βάζουμε το τρίτο, βουτυρώνουμε και το τρίτο με την υπόλοιπη μαργαρίνη και τέλος βάζουμε το τέταρτο φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τα προηγούμενα για να τα πιάσει γύρω γύρω

όταν έχουμε βουτυρώσει και τα τέσσερα φύλλα μας και είναι έτσι όπως δείχνει η φωτογραφία, τα πατάμε λίγο με τον πλάστη και τα φέρνουμε όλα μαζί να έχουν πάχος 3 εκατοστά περίπου

Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 8 τρίγωνα κομμάτια

στην άκρη κάθε κομματιού κάνουμε περίπου 3 εκ. σχισμή με το μαχαίρι και την τεντώνουμε λίγο με τα δάχτυλα για να μείνει ανοιχτή

κάνουμε το ίδιο σε κάθε κομμάτι

φτάνουμε στο σημείο που η ζύμη μας δείχνει όπως βλέπετε στη φωτογραφία

Τώρα με το μαχαίρι ξανακόβουμε στη μέση του κάθε κομματιού λίγο πιο κάτω από τη γωνία του κέντρου και μέχρι λίγο πιο πάνω από την σχισμή που ανοίξαμε πριν σε κάθε άκρη, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

πιάνουμε τη γωνία και την τεντώνουμε αρκετά

μετά γυρνάμε την μύτη της γωνίας προς τα κάτω για να περάσει μέσα από το κόψιμο προς τα επάνω και να επανέλθει πάλι δείχνοντας στο κέντρο

θέλουμε να γίνει το κάθε μας κομμάτι έτσι όπως φαίνεται στη φωτογραφία, και θα γίνει αν το στρίψουμε 2 φορές προς τα μέσα και επάνω.

Τέλος το αφήνουμε πίσω στη θέση του και κάνουμε και τα υπόλοιπα

Όταν τελειώσουμε η ζύμη μας θα φαίνεται έτσι όπως δείχνει αυτή η εικόνα.

Θα τοποθετήσουμε μαζί με το χαρτί ψησίματος στο ανάλογο ταψάκι, θα το σκεπάσουμε με μια πετσέτα και θα το αφήσουμε να καθίσει 45 λεπτά.
Μετά θα αλείψουμε με το αυγό και θα ρίξουμε τις μικρές φετούλες βούτυρο.
Ο φούρνος είναι προθερμασμένος στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 40 λεπτά.

Εκτός από την ομορφιά του, είναι και πεντανόστιμο!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Ακολουθήστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το να μοιράζεσαι είναι χαρά! Μοιραστείτε την συνταγή!

Κατηγοριες

Αφήστε το σχόλιό σας!

error: Content is protected !!