ΛΕΒΑΝΤΑ

Το να μοιράζεσαι είναι χαρά! Μοιραστείτε την συνταγή!

Η λεβάντα είναι ένα πασίγνωστη για την ηρεμιστική και κατευναστική δράση της και συνδυάζεται και με άλλα ηρεμιστικά βότανα για την ανακούφιση από την έλλειψη ύπνου, τον εκνευρισμό, τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.  Ακόμη, χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει την κατάθλιψη.
Όπως πολλά βότανα με σημαντική περιεκτικότητα σε πτητικό έλαιο, η λεβάντα απαλύνει την δυσπεψία και τους κολικούς και ανακουφίζει από τα αέρια και τον τυμπανισμό.
Η ηρεμιστική δράση της λεβάντας την καθιστά χρήσιμη για ορισμένους τύπους άσθματος, ιδιαίτερα όταν το χαρακτηριστικό τους είναι η υπερβολική νευρικότητα.
Το έλαιο είναι ένα ανεκτίμητο γιατρικό πρώτων βοηθειών.  Είναι ισχυρό αντισηπτικό, βοηθώντας στην επούλωση εγκαυμάτων, πληγών και δοθιήνων.
Αν τριφτεί πάνω σε τσιμπήματα εντόμων ανακουφίζει από τον πόνο και τη φλεγμονή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ψώρας και των ψειρών στο κεφάλι.
Το μασάζ με λίγες σταγόνες στους κροτάφους ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους και αν προστεθούν 5 σταγόνες στο νερό του μπάνιου το βράδυ καταπραΰνουν τη μυϊκή ένταση, τονώνουν το νευρικό σύστημα και υποβοηθούν τον καλό ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακολουθήστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το να μοιράζεσαι είναι χαρά! Μοιραστείτε την συνταγή!

Κατηγοριες

Αφήστε το σχόλιό σας!

error: Content is protected !!